Τι είναι η Επιχείρηση Έξοδος

Η επιχείρηση Έξοδος είναι η προσπάθεια εγκαθίδρυσης της Δημοκρατίας στην χώρα μας .

Θα μας πείτε, δημοκρατία δεν έχουμε τώρα ;

Όχι δεν είναι δημοκρατία αυτό το οικογενειακοκρατουμενο κοινοβουλευτικό μόρφωμα.

Έτσι εμείς, πολίτες αυτής της χώρας,

Επειδή βλέπουμε καθημερινά να συντελείται μια πρωτοφανής ανθρωπιστική καταστροφή που αφορά τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας,

Επειδή έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ολιγαρχία που αποκλειστικά εκείνη και μόνο εκείνη νομοθετεί, αποφασίζει, εκτελεί και δικάζει αντί για τον λαό.

Επειδή δημοκρατία δεν είναι κάθε 4 χρόνια μέσα από τις κοινοβουλευτικές εκλογές να νομιμοποιούμε μια ολιγαρχία που μέσα από το πρώτο κόμμα που εκλέγεται να ασκεί εξουσία προς όφελος των ολίγων,

Επειδή δεν μπορούμε πια να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά μας σαν μεμονωμένα άτομα ούτε καν σαν ομάδες μέσα από τα κόμματα και τον συνδικαλισμό.

Επειδή πρέπει να πάψουμε να ενεργούμε σαν ιδιώτες και να ενεργήσουμε σαν ελεύθεροι πολίτες,

Επειδή πιστεύουμε ότι στη δημοκρατία κυρίαρχη είναι η απόλυτη πλειοψηφία των πολιτών,

Αποφασίσαμε,

Να βάλουμε τέλος στη διαμαρτυρία και να οργανώσουμε μια επιχείρηση κινητοποίησης όλου του ελληνικού λαού που θα οδηγήσει στην συγκρότηση Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης για τη δημιουργία ενός νέου συντάγματος από τον ίδιο το λαό, το οποίο ρητά θα αναφέρει ότι όλες οι εξουσίες όχι μόνο θα πηγάζουν από το λαό και θα υπάρχουν υπέρ αυτού, αλλά θα ασκούνται και θα ελέγχονται ταυτόχρονα από αυτόν ούτως ώστε να διασφαλίζεται η ισοπολιτεία, η ισηγορία και η ισονομία.

Η επιχείρηση αυτή ονομάζεται ΕΞΟΔΟΣ και ο τρόπος λειτουργίας της είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Έχοντας ο καθένας τις δικές του απόψεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση αυτής της πολιτικής κρίσης, ενωνόμαστε για τον κοινό στόχο της εγκαθίδρυσης της Δημοκρατίας.

Ξεκινάμε λοιπόν την ΕΞΟΔΟ μας από το ολιγαρχικό αυτό σύστημα και σας καλούμε να γίνετε ενεργά μέλη αυτής της επιχείρησης.

Advertisements

One thought on “Τι είναι η Επιχείρηση Έξοδος

  1. Καλησπέρα, συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας και καλη δύναμη στο έργο σας. Ονομάζομαι Αναστάσιος Συριανος, συμμετέχω στην κοινωνικη πλατφόρμα Συνταγμα 2.0 και θα ηθελα να απευθύνω ανοιχτη πρόσκληση στην ιδρυτική ομαδα της επιχείρησης ΕΞΟΔΟΣ και τα μέλη της για:

    1) Να παρεβρεθούν την Πεμπτη 31 Οκτωβριου στις 20:30, στην συναντηση γνωριμίας που διοργανώνεται με μέλη άλλων ομάδων και πρωτοβουλιών, για εκατερωθεν ενημέρωση σχετικα με τα εγχειρήματα της κάθε ομάδας, αλληλουποστήριξη και συντονισμό ενεργειών. (Ετοιμάζουμε ήδη μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης γύρω απο τις πρωτοβουλίες που εχουν αναπτυχθει σχετικα με ενα νεο Συνταγμα και θα θέλαμε την συμμετοχή σας.)

    2) Να συμμετάσχουν στον ανοιχτό διαδικτυακό διάλογο σχετικα με την Δημοκρατια και το πολίτευμα που έχει ξεκινήσει πρόσφατα στο http://www.joinourspace.eu/JoinOpenDebates/tabid/62/forumid/52/threadid/4406/scope/posts/language/el-GR/Default.aspx

    Σας περιμένουμε να γνωριστούμε απο κοντα.

    ΥΓ: Πληροφορίες σχετικα με τις πλατφόρμες 2.0 θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.polites2.org/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s