«μετακύλιση του βάρους της οικονομικής κρίσης στη βάση της κοινωνίας, προκειμένου να προστατευτεί η οικονομική ελίτ»

dsa_logoΑδαμόπουλος: Η εκτελεστική εξουσία προστατεύει την οικονομική ελιτ

Μύδρους.. εξαπέλυσε με αφορμή την 39η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) και ο πρόεδρός του Γ. Αδαμόπουλος

Μύδρους κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε με αφορμή την 39η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) και ο πρόεδρός του Γ. Αδαμόπουλος, επισημαίνοντας ότι «η Δημοκρατία οδηγείται εκ των πραγμάτων στην αυτοκατάργησή της», λόγω των αποφάσεων της εκτελεστικής εξουσίας και της επιμονής της να προστατεύει την οικονομική ελιτ σε βάρος της κοινωνίας!.

Συγκεκριμένα ο ΔΣΑ τονίζει ότι «Τέσσερις δεκαετίες αργότερα, οι ηγέτες της σύγχρονης Ελλάδας ξέχασαν ότι στη Δημοκρατία δεν αρκεί όλες οι εξουσίες να πηγάζουν από το λαό, αλλά πρέπει και να ασκούνται προς το συμφέρον του λαού και πάντοτε, όπως ορίζει το Σύνταγμα».

Όμως, υπογραμμίζει ο ΔΣΑ, «όταν η νομοθετική λειτουργία ασκείται με πράξεις της εκτελεστικής εξουσίας (ΠΝΠ) χωρίς να συντρέχει έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, όταν η κυβέρνηση προχωρεί κατ’ επανάληψη σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ομοίως χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει το Σύνταγμα, όταν, εν γένει, μεθοδεύεται η εξαθλίωση των πολιτών, με τη μετακύλιση του βάρους της οικονομικής κρίσης στη βάση της κοινωνίας, προκειμένου να προστατευτεί η οικονομική ελίτ και να εξυπηρετηθούν διεθνή και εγχώρια οικονομικά συμφέροντα, η Δημοκρατία οδηγείται εκ των πραγμάτων στην αυτοκατάργησή της».

Σημειώνεται ότι η ηγεσία του ΔΣΑ εκλέχθηκε με την σημαία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο πρώτος επιστημονικός σύλλογος της χώρας θεωρείται βαρόμετρο πολιτικών εξελίξεων.

Η κριτική που ασκεί και οι φράσεις με τις οποίες διατυπώνεται αυτή η κριτική είναι πραγματικά πρωτοφανής

. Και αν το «βαρύ πυροβολικό» της Νέας Δημοκρατίας στο χώρο των επιστημόνων και των επαγγελματιών και ο πρόεδρός του, καταγγέλουν το ίδιο τους το κόμμα ότι προστατεύει την οικονομική ελιτ και καταργεί την Δημοκρατία, τότε, τα πράγματα είναι πολύ πιο άσχημα για την κυβέρνηση απ’ότι πιστεύουν και οι χειρότεροι εχθροί της.

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου του ΔΣΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣΑ, ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ 39Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών τιμά την 39η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας και όλους όσους αγωνίστηκαν ή συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο  στη θέσπιση ενός σύγχρονου φιλελεύθερου Συντάγματος, στην εμπέδωση του κράτους δικαίου και στην καλή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Αποφασιστικής σημασίας στην πορεία προς την ομαλότητα υπήρξε η προσωπική συμβολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος κλήθηκε να διαχειριστεί μία εξαιρετικά εύθραυστη κατάσταση, όταν, μετά από επτά χρόνια εκτροπής και υπό το βάρος της κυπριακής τραγωδίας, η χούντα κατέρρεε, αφήνοντας πίσω της μία Ελλάδα ρημαγμένη κι ένα λαό που διψούσε για ελευθερία και πρόοδο.

Ωστόσο, τέσσερις δεκαετίες αργότερα, οι ηγέτες της σύγχρονης Ελλάδας ξέχασαν ότι στη Δημοκρατία δεν αρκεί όλες οι εξουσίες να πηγάζουν από το λαό αλλά πρέπει και να ασκούνται προς το συμφέρον του  λαού – και πάντοτε, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Όταν η νομοθετική λειτουργία ασκείται με πράξεις της εκτελεστικής εξουσίας (ΠΝΠ) χωρίς να συντρέχει έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, όταν η κυβέρνηση προχωρεί κατ’ επανάληψη σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ομοίως χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει το Σύνταγμα, όταν, εν γένει, μεθοδεύεται η εξαθλίωση των πολιτών, με τη μετακύλιση του βάρους της οικονομικής κρίσης στη βάση της κοινωνίας, προκειμένου να προστατευτεί η οικονομική ελίτ και να εξυπηρετηθούν διεθνή και εγχώρια οικονομικά συμφέροντα, η Δημοκρατία οδηγείται εκ των πραγμάτων στην αυτοκατάργησή της.

Η φετινή επέτειος δεν ενδείκνυται για εορτασμούς αλλά αποτελεί υπενθύμιση προς το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών ότι έχουμε χρέος να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση ώστε να μην επιτρέψουμε να χαθεί ό,τι με τόσο κόπο αποκτήθηκε. Ενδείκνυται για περισυλλογή και αλλαγή πορείας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγές http://www.dsa.gr/

http://www.parapolitika.gr/

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s