Επανάσταση Τώρα! Πώς;

July 18, 2013 at 5:20pm

946909_10151745570644311_1741067314_n

Χτες βρέθηκα σε συγκέντρωση για την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας.

Στη διαδρομή για το καφέ που θα μαζευόμασταν συνάντησα ένα σωρό πορείες διαμαρτυρίας, με λίγα μόνο  άτομα την κάθεμία, παρ’ όλα αυτά, αρκετά για να φοβηθούν και να πάρουν μέτρα όπως το κλείσιμο του  μετρό στο Σύνταγμα.

Πάνω κάτω είχαμε όλοι τα ίδια συνθήματα, τα ίδια θέλω, τις ίδιες επιδιώξεις.

Όμως τόσες πολλές οι ομάδες, τόσο μικρές και ασήμαντες, που αδύνατον να κάνουν τη διαφορά.

Που πάμε ρε παιδιά 10 εκατομύρια κόσμος ο καθένας μόνος του ή το πολύ με μερικές δεκάδες ακόμα γύρω  του?

Δε θα κατηγορήσω αυτούς που κάθονται στον καναπέ τους και περιμένουν τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Δε θα κατηγορήσω ούτε όσους κονταροχτυπιούνται πίσω από οθόνες και πληκτρολόγια περιμένοντας μια μέρα να αλλάξουν τα πράγματα. Δε θα κατηγορήσω κανέναν γενικότερα. Ένα έχω να πω.

ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟ.

Είτε βγούμε στους δρόμους όλοι μαζί ή ο καθένας μόνος του, είτε γράψουμε τα καλύτερα κείμενα για καταστατικά, αρχές λειτουργίας, κανονισμούς, νόμους, διατάγματα κλπ συστατικά του πιο τέλειου συστήματος-πολιτευματος που μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση και να φέρει μια νέα πιο αποδεκτή και βιώσιμη (αν καταφέρει κάποτε να βρει το δρόμο προς την εφαρμογή του), ΔΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΝΙΜΑ. Πάλι μετά από λίγα χρόνια, όταν πάλι κάποιοι «λίγοι» (ότι όνομα κι αν τους δώσουμε), πάλι τα ίδια και ίσως χειρότερα θα τα κάνουν.

Ο άνθρωπος δεν αλλάζει, και κατ’ επέκταση δεν αλλάζει ούτε η κοινωνία. Όσο δεν αλλάζουμε εμείς οι ίδιοι μην περιμένετε καμία βελτίωση πουθενά. Συμφωνώ ότι τα ίδια τα έχουν πει πολλοί και τα λέμε συνέχεια, ίσως με λίγο διαφορετικά λόγια κάθε φορά.

Αν θέλετε πραγματική επανάσταση όμως, αν όντως θέλετε να αλλάξετε την κατάσταση γύρω σας, ξεκινήστε από το χώρο σας. ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ. Εργαστείτε σ’ότι σας ευχαριστεί ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑ. Αλλάξτε τους κανόνες που διδάσκετε στα παιδιά σας, γιατί από αυτά θα εγκαθιδρυθεί η αλλαγή. Σπάστε τα καλούπια και μη μετράτε τους άλλους από το πόσο χρήμα έχουν στην τσέπη. ΔΩΣΤΕ ότι έχετε και θα δείτε ότι πάντα θα έχετε να δίνετε. Έτσι κι αλλιώς φεύγοντας δε θα πάρουμε τίποτα μαζί μας.

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ

Απλά ξεκολλήστε από τα γρανάζια του συστήματος και βρείτε τα δικά σας γρανάζια. Βρείτε σε σας τι αρέσει και τι δεν αρέσει. Εσείς τι θέλετε και τι δε θέλετε. Όταν το βρείτε μάθετε και τα παιδιά σας να κάνουν το ίδιο. Το σύστημα στηρίζεται σε γρανάζια. Τα γρανάζια είμαστε εμείς. Όταν κάθε γρανάζι ακολουθάει και υπακούει το σύστημα, τότε το σύστημα πάει όπου θέλει και όπως θέλει. Αν τα γρανάζια κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα και αυτό που θέλουν περισσότερο, τότε δημιουργείτε ένα νέο καλύτερο σύστημα με λιγότερο καταπιεσμένα γρανάζια.

Η επανάσταση ΔΕΝ είναι στους δρόμους, ούτε κάτω από ταμπέλες και συνθήματα, ούτε πίσω από έναν ή πέντε ή πεντακόσιους «αρχηγούς». Η επανάσταση ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.

Θέλετε να ζήσετε? ΖΗΣΤΕ.

Θέλετε να πεινάτε? ΠΕΙΝΑΣΤΕ.

Θέλετε να τρέχετε? ΤΡΕΧΤΕ.

Θέλετε να υποκλίνεστε? ΥΠΟΚΛΙΘΕΙΤΕ.

Αλλά μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας πει τι να κάνετε. Χαράξτε το δρόμο σας και ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ τον.

Αυτή είναι η έξοδος, ή διέξοδος….

Elena Diyaneira

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s