Θάσος: Ξεσηκωμός για να μην ξεπουληθεί η Χρυσή Αμμουδιά

θασος-χρυση-αμουδιαΈνταση προκλήθηκε σήμερα το πρωί στην πρωτεύουσα της Θάσου το Λιμένα όταν εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ που επισκέπτεται το νησί επιχείρησε να μπει στην Πολεοδομία προκειμένου να πάρει στοιχεία αναφορικά με εκτάσεις που το Ταμείο θέλει να βγάλει σε διαδικασία πώλησης. Μεταξύ αυτών των εκτάσεων συμπεριλαμβάνεται και η φημισμένη παγκοσμίως ακτή της Χρυσής Αμμουδιάς.
Κάτοικοι του νησιού και μέλη της συντονιστικής επιτροπής είχαν πληροφορηθεί την επίσκεψης του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ και με κάθε μέσο προσπάθησαν να αποτρέψουν την επίσκεψή του στην υπηρεσία της πολεοδομίας που στεγάζεται στο δημαρχείο του νησιού προκειμένου να πάρει τα στοιχεία που χρειάζονταν.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση καθώς οι παραβρισκόμενοι σχημάτισαν κλοιό γύρω του ώστε να αποτρέψουν την είσοδό του στο δημαρχείο φωνάζοντας διάφωτα συνθήματα.
Χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων επετράπησαν επεισόδια και ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ αναχώρησε χωρίς να καταφέρει να μπει στο δημαρχείο.
Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ υπογράμμισε ότι η ευρύτερη περιοχή της Χρυσής Αμμουδιάς έχει ενταχθεί στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Θάσου και σύμφωνα με το σχεδιασμό προβλέπεται μια ήπια ανάπλαση φιλική προς το περιβάλλον που θα στοχεύει στην ανάδειξη της περιοχής η οποία λόγω των αμμοθινών που διαθέτει είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura 2000.
Επίσης ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο Δήμος Θάσου έχει ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικράτειας προκειμένου ν’ ακυρωθεί η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να βγάλει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό εκτάσεις ιδιαίτερου φυσικού κάλλους όπως είναι η παραλία της Χρυσής Αμμουδιάς.
 
Επιπλέον, ο κ. Χατζηεμμανουήλ επισήμανε ότι ο Δήμος Θάσου τα τελευταία χρόνια έχει εκπονήσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αξιοποίηση της περιοχής γι’ αυτό και την συμπεριέλαβε στο ΓΠΣ.
Ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Θάσου και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Δημήτρης Έλληνας σε παλαιότερες δηλώσεις είχε επισημάνει ότι τα 181 στρέμματα που περνούν στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ, αφορούν σχεδόν σε όλη την παραλία της Χρυσής Αμμουδιάς από τη Σκάλα Παναγίας μέχρι τη Σκάλα Ποταμιάς με τις αμμοθίνες, η οποία και είναι ενταγμένη στη Natura 2000.
«Ουσιαστικά με αυτό τον σχεδιασμό», συμπλήρωσε ο κ. Έλληνας, «εμποδίζεται η πρόσβαση στον πολίτη προς την αμμουδιά. Αν τελικά παραχωρηθεί με διαδικασίες fast-track, θα καταστραφεί κάθε μικρομεσαία επιχείρηση σε όλη την παραλιακή ζώνη. Μιλάμε για όλη την παραλία ανάμεσα σε ρυμοτομικό και αιγιαλό και υπάρχει σκέψη να «κοπούν» κομμάτια των 10 -20 στρεμμάτων, κατά παράβαση κάθε πολεοδομικής και περιβαλλοντικής πρόβλεψης. Θα στήσουν ξενοδοχεία στο γιαλό σαν μια δεύτερη Κόπα Καμπάνα. Ο λαός της Θάσου δεν θα το επιτρέψει να περάσει.  
 
Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος και αποφασισμένος για κινητοποιήσεις ως τα άκρα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν την καταστροφή του νησιού. Εδώ πρόκειται για ζήτημα επιβίωσης».
Πηγή Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s